Brochure

Ontdek kansen in de bedrijfsgeneeskunde

Wat u kunt verwachten van de brochure:
omslag-co2work
Benieuwd of werken in de bedrijfsgeneeskunde een interessante nieuwe uitdaging is?

Vraag geheel vrijblijvend de brochure over werken in de bedrijfsgeneeskunde aan. U ontvangt de brochure automatisch per mail.

Ervaringen van bedrijfsartsen

Na de opleiding geneeskunde heb ik 3 jaar in het ziekenhuis gewerkt. Het werken met patiënten vond ik fijn, echter had ik het gevoel dat ik te weinig voor de patiënt kon betekenen. Vluchtige contacten, na ontslag weet je nooit hoe het verder met ze gaat. Dat miste ik. Daarnaast paste de sfeer van het ziekenhuis niet helemaal bij mij; hoge werkdruk, onderlinge concurrentie tussen artsen om een opleidingsplek te bemachtigen, sterke hiërarchie.

Via, via kwam ik in aanraking met de Bedrijfsgeneeskunde. Stap voor stap werd ik meegenomen in het werkveld van de bedrijfsarts & de opties die ze mij konden bieden. Tijdens een geduldige begeleiding en het realiseren van meerdere meeloop mogelijkheden met een aantal bedrijfsartsen, heb ik uiteindelijk een juiste keuze kunnen maken. Begin 2022 kan ik met de opleiding tot specialist beginnen, daar ben ik blij mee.

Maarten Van Basisarts in de kliniek naar Arts in de Bedrijfsgeneeskunde

Ik vond het tijd om verder te kijken naar nieuwe mogelijkheden.

Nu werk ik inmiddels als geregistreerd bedrijfsarts bij een betrokken arbodienst. De kans om opgeleid te worden tot bedrijfsarts heb ik met beide handen aangepakt. De flexibiliteit en begeleiding die ik eerder miste, heb ik absoluut gevonden. Het fijnste aan dit alles is dat ik meer vrijheid heb gekregen om dingen op mijn eigen manier te doen.

Janice Van Basisarts naar Bedrijfsarts